Majoritatea locuințelor din țara noastră au dimensiuni mici spre medii care ne provoacă imaginația atunci când vine vorba de organizarea și ordonarea lucrurilor.

Acest articol te poate ajuta dacă te simți un pic înghesuit sau dacă pur și simplu ești curios cum îți poți maximiza spațiul din locuință.

În primul rând, pentru o viață confortabilă ar trebui să începi să gândești vertical. Profită de înălțimea pereților și ia în calcul și metrii pătrați disponibili pe verticală.

Iată cinci idei și soluții gata de aplicat:

Creează spațiu încă de la intrare

Prima impresie a casei tale este dată de zona de intrare unde ar trebui să ai suficient loc pentru desfășurare.

Poți folosi înțelept spațiul cu o băncuță elegantă și simplă care să includă diferite spații de depozitare sau sub care să poți depozita cutii pline cu obiecte care ar da senzația de dezordine dacă nu ar fi depozitate.

Nu uita de pereți și amplasează o oglindă mare pe peretele de la intrare care va da impresia de și mai mult spațiu.

Bucătăria – provocarea organizatorului

Oricât de mulțumit ai fi de optimizarea spațiului din locuința ta, bucătăria îți poate da deseori bătăi de cap. Ia în calcul montarea de rafturi verticale, instalarea de suporturi suspendate pentru atârnarea tigăilor și cratițelor și aruncarea alimentelor ieșite din termenul de valabilitate.

Este recomandat să investești în accesorii de bucătărie specifice fiecărei nevoi și-ți vei mulțumi mai târziu când ordinea te va ajuta să-ți prepari felul preferat în timp util.

Cameră de zi, living sau sufragerie

Spune-i cum vrei dar ai grijă să fie o cameră ordonată. Poți folosi o măsuță de cafea cu rafturi de depozitare, de exemplu. Mai poți amenaja canapeaua cu fotoliile în mijlocul camerei dacă poți lăsa suficient loc pentru a nu îngreuna traficul din jurul lor.

Cu canapeaua și fotoliile în mijlocul camerei poți profita de pereții pe care poți monta rafturi și depozita cărți sau obiecte decorative în lipsa unei biblioteci.

Ce se ascunde în dormitor?

Noi credem că în dormitor se poate ascunde liniștea și relaxarea casei dacă spațiul este amenajat cât mai eficient. Chiar dacă poate nu ai luat în calcul până acum, există mult spațiu de depozitare sub pat sau deasupra lui.

De asemenea, nu uita de organizarea dulapului de haine pe sezoane ca să nu pierzi timpul căutând un tricou printre pulovere.

Artificii

Nu, nu-ți sugerăm să aprinzi artificii la tine în casă! Există câteva așa-zise ”artificii” de design interior care îți pot aduce spațiu în plus în casă.

Oglinzile creează impresia de adâncime și spațiu dar și suspendarea lucrurilor care altă dată ocupau spațiu, ca de exemplu bicicleta pe care o poți urca pe perete, îți ”câștigă” spațiu și sentimentul de confort.

Dacă te pregătești să-ți schimbi patul, ia în calcul unul rabatabil sau care are deja în componență un generos spațiu de depozitare dedesubt.

Oricât de copleșitoare îți poate deveni locuința, încearcă să cauți soluții și să nu o aglomerezi și mai tare.

Dacă niciuna dintre idei sau soluții nu funcționează pentru tine și spațiul tău, atunci poate ar fi bine să iei în calcul și schimbarea locuinței.

Oricât de radicală pare această variantă, este foarte important ca locuința ta să te facă să te simți acasă și să-ți încarce bateriile zilnic.

Îți stăm la dispoziție și suntem gata să te ajutăm să găsești spațiul potrivit pentru tine și nevoile tale.