Clădirile vechi au un mare avantaj și anume acela că au trecut testul timpului: sunt rezistente, puternice și, de cele mai multe ori, foarte elegante. Să stai într-o clădire istorică în centrul orașului e o formă de noblețe, dar sunt și riscuri pe care e important să ți le asumi. Trecerea timpului și deteriorarea te pot pune în situația să chemi mai des echipele de meșteri ca să faci reparații și lucrări de consolidare. Iată 4 detalii pe care să nu le omiți înainte să te muți într-o clădire veche, indiferent că e vorba despre apartament sau spațiu de birouri.

  • 1. ACOPERIȘUL

    Verifică data la care s-au făcut ultimele lucrări de înlocuire a țiglelor. De multe ori podul caselor vechi e neglijat de către locatari, iar asta duce, mai departe, la infiltrații de apă, inundații sau chiar accidente nedorite.

  • 2. IGRASIA

    Pereții sunt vechi chiar și atunci când proprietarul îi vopsește proaspăt ca să vândă mai ușor apartamentul. Ia-ți un constructor cu tine când faci vizita în apartament și asigură-te că pereții sunt sănătoși și nu necesită intervenții mai ample de oprire a umidității.

  • 3. INSTALAȚIILE ELECTRICE

    Întreabă când s-au schimbat pentru ultima dată prizele, întrerupătoarele și circuitele electrice. În clădirile vechi, instalațiile electrice sunt, de obicei, vulnerabile și e riscul mare ca ele să te lase când te aștepți mai puțin.

  • 4. INSTALAȚIILE SANITARE

    E vorba, mai precis, de țevi, racorduri, canale de scurgere, chiuvete, vase de wc. Apartamentele vechi au risc mai mare de inundație atunci când nu se fac lucrările de întreținere necesare.

Sperăm că te-am ajutat. Dacă ai nevoie de propuneri concrete de imobile, scrie-ne și îți răspundem cu drag. Mult spor și succes!