Ne place să ne definim prin tradițiile și prin obiceiurile noastre. Crăciunul în familie reprezintă poate una dintre cele mai iubite sărbători din an, iar mesele îmbelșugate și prelungite ne încarcă de energie și veselie.

Când vine vorba de noaptea dintre ani însă, Revelionul nu vine doar cu distracție și voie bună, ci și cu multe lucruri de făcut sau de evitat dacă vrem ca noul an să fie mai bun și mai plin de noroc.

Dacă și tu ții cont de superstiții sau vrei să încerci să faci mai multe anul ăsta pentru norocul tău ori pur și simplu vrei să te distrezi, ți-am pregătit o listă ușor de respectat.

Prosperitate

Ai grijă ca momentul schimbării anului să te prindă cu bani în buzunare, în portofel și de ce nu, varianta adaptată – în conturile bancare. Nu contează suma cât contează să ai bani la trecerea dintre ani pentru a te bucura tot anul de finanțe îndestulătoare. De asemenea, dansează în aer liber, în jurul unui copac dacă ai ocazia de Revelion și vei atrage sănătatea și norocul de partea ta.

Culoare

Culoarea ideală pentru noaptea de Revelion este roșu: culoarea dragostei și veseliei. Desigur, poți alege să porți o singură piesă vestimentară în acestă culoare dacă o ținută complet roșie nu ți-e pe plac. Tot vei avea un nou an plin de noroc și iubire. Dacă vrei cadouri multe în noul an, ar fi bine să porți haine noi.

Arta conversației

Evită discuțiile în contradictoriu dar și povestirile despre persoane care nu mai sunt printre noi sau despre fantome. Acestea ar putea să-ți atragă ghinionul dar mai ales să creeze celorlalți impresia că ești nepoliticos.

De evitat

Ar trebui să eviți și împrumuturile indiferent dacă sunt de obiecte sau de bani. În ultima zi din an dar mai ales în prima zi a anului nou evită să plătești taxe, datorii sau chiar să duci gunoiul. Toate acestea sunt semne de sărăcie pentru anul ce abia începe.

Deschide

Deschide-ți sufletul și primește Anul Nou cu bucurie dar la miezul nopții deschide și toate ușile și ferestrele dacă vrei ca anul vechi să plece lăsând loc celui nou.

Munca e brățară de aur

Lucrezi în prima zi a anului? Înainte de a te lăsa descurajat de acest gând, află că cine lucrează de 1 ianuarie are mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare. Ceea ce nu se recomandă e să demarezi un proiect amplu chiar din prima zi a anului: se crede că va fi sortit eșecului și atrage ghinionul.

Primește musafirii și mai apoi musafirele

Tradiția spune că primul om care ne trece pragul casei în prima zi din Anul Nou ne va influența tot anul. Este recomandat ca această persoană să fie un bărbat pentru un an în care să ne simțim puternici. Dacă este și brunet, cu atât mai bine.

Gândește pozitiv

Încearcă pe cât posibil să ai o atitudine optimistă cu privire la noul an și mai ales să alungi gândurile negre dacă simți că-ți dau târcoale. Nu plânge și spune-ți un gând bun ție ca să-ți meargă tot anul bine.

Seamănă

Imediat după miezul nopții aruncă boabe de orez sau spice de grâu peste ceilalți sau prin casă pentru a avea un an îmbelșugat asemenea boabelor de orez sau spicelor de grâu. Însoțește-ți semănatul cu urări de bine și vei bucura ceilalți participanți la petrecere. Nu uita să te semeni și pe tine și să-ți urezi toate cele bune în noul an.

Bucură-te

Fiecare început de an reprezintă o nouă șansă de a fi mai bun atât cu ceilalți, cât și cu tine. Bucură-te sincer de acest nou început și spune-ți că va fi bine oriunde te-ai afla și cu oricine îl petreci!

Atunci când vine vorba de superstiții, unele dintre ele sunt amuzante – să dansezi în aer liber la trecerea dintre ani – iar altele, chiar ușor răutăcioase – să primești în casă prima persoană un bărbat brunet și nu pe altcineva. Indiferent ce alegi să faci la final de an vechi și început de an nou, fii blând și bun cu tine!

Încercând să respectăm superstițiile de mai sus, ne putem aduce aminte că norocul și-l mai face omul și cu mâna lui. Dă-ți timp în noul an!

Investește în tine și-n fericirea ta. Petrece alături de cei dragi momente în care chiar să fii acolo și nu pe telefon prins între mail-uri și chat-uri.

Odihnește-te când simți că ai obosit și perseverează când simți că ești pe calea cea bună. Încearcă lucruri noi și descoperă-ți pasiuni care să te facă să simți împlinire. Dorește-ți mai mult și mai bine și muncește pentru visele tale.

Acasă e ca nicăieri altundeva și acasă ar trebui să te simți în locuința ta. Spune nu compromisurilor și fă schimbarea imobiliară pe care o meriți. Îți suntem alături și-ți punem la dispoziție consilierea imobiliară profesionistă de care ai nevoie.

La mulți ani!