Cadoul este o formă puternică de apreciere a persoanelor din jurul nostru. Recunoștința materializată în cadouri ne bucură nespus și pe noi, și pe cei cărora le oferim. Bucuria celui ce primește un cadou din partea noastră ne molipsește instant și pe noi încât uităm de orice eventual efort am făcut în găsirea, achiziționarea sau pregătirea cadoului.

Cu toate acestea, când vine vorba de împachetarea cadourilor care ne fac atât de fericiți, unii ar putea deveni anxioși sau chiar nervoși când hârtia de împachetat pare că nu-i ascultă. Îți venim în ajutor și-ți prezentăm tot ce trebuie să știi și te poate ajuta în procesul împachetării.

  • De ce împachetăm cadourile
  • Nu doar că orice cadou arată mai bine împachetat dar ambalarea acestuia arată un efort în plus de pregătire. De asemenea, emoția și suspansul prelungite de desfacerea ambalajului cresc satisfacția primitorului, indiferent de cadoul în sine.

    Oamenii împachetează cadouri încă din al 2-lea secol înainte de Hristos, obiceiul pornind de la chinezii care ambalau în hârtie monede trimise în dar. În prezent, ambalarea cadourilor a devenit o adevărată industrie. Am dezvoltat o varietate destinată împachetării de la hârtie, cutii, pungi sau plicuri până la benzi, funde, etichete, foarfeci, clipsuri ori chiar mese de împachetat. Stai fără grijă, nu ai nevoie de atât de multe pentru a realiza o împachetare corectă.

  • De ce materiale avem nevoie pentru împachetat
  • Ei bine, dacă ai deja cadoul, munca e pe jumătate făcută. Pentru crize de timp sau când vrei să trișezi puțin poți apela la o cutie, borcan ori pungă de cadouri dar împachetarea va fi cu siguranță mai apreciată

    Ți-am spus de hârtia pentru cadouri ca învelitoare dar poți opta și pentru alte materiale cum sunt cele textile sau frunzele ori alte materiale care au structura unei foi și se pot îndoi ușor. Ceva pentru legat cadoul poate fi un șnur, beteală, fire de tricotat, dantelă, șiraguri de mărgele, lanțuri subțiri sau orice altceva suficient de lung și flexibil. Lasă-ți liberă imaginația atunci când pregătești cele necesare petru împachetat, iar rezultat te va surprinde și pe tine în mod plăcut

  • De evitat
  • Dacă nu ai mai împachetat până acum cadouri sau pur și simplu te simți neinițiat în această activitate, evită următoarele:

    Foliile din plastic. Nu doar că este unul dintre cele mai nocive materiale ale planetei dar sunt greu de manevrat în timpul împachetării și se desprind ușor.

    Abuzul de hârtie de împachetat. Evită lăsarea unui surplus inestetic de hârtie ori ambalaj gol. Întinde hârtia pe toate laturile și colțurile ca să nu aibă cute.

    Nu încărca vizual. Un singur element trebuie să iasă în evidență. Fie că e hârtia de împachetat colorată, o fundă sau un accesoriu deosebit, doar un element și nu toate ar trebui să iasă în evidență.

    Nu te speria de formă. Chiar dacă ai un cadou cu formă atipică nu neglija ambalarea sa doar pentru asta. Când vorbim de cadouri foarte mari – instrumente muzicale sau aparatură de sport ori biciclete de exemplu - poți folosi bucăți mari de material textil, pentru a le înveli și lega la un colț cu o fundă.

  • Pas cu pas
  • Acum că ai prins ceva curaj, să trecem la împachetarea propriu-zisă:

    • Întinde materialul de împachetat pe o suprafață plată și măsoară cât ai nevoie din ea în funcție de forma și dimensiunea cadoului.

    • Pune cadoul pe materialul de împachetat, partea superioară a materialului se va plia astfel încât să acopere cadoul.

    • Taie materialul după ce ai măsurat cât ai nevoie la împachetare.

    • Acoperă cadoul până la jumătate cu materialul de împachetat și lipește-l cu bandă adezivă sau lipici după caz.

    • Ia cealaltă jumătate de material și îndoaie-o peste cealaltă încât să acoperi complet cadoul. Fixează cu bandă adezivă sau lipici.

    • Pliază marginile laterale pentru a obține o formă triunghiulară. Folosește bandă adezivă sau lipici pentru a lipi și aceste bucăți.

    Felicitări! Tocmai ai reușit să împachetezi un cadou. Respectă bunul gust și în funcție de cât de încărcat este materialul de împachetat mai poți accesoriza ambalarea sau nu.

    Dacă simți că ești o persoană mai mult vizuală, poți căuta și găsi pe Internet chiar tutoriale spectaculoase dedicate împachetatului de cadouri. Noi îți recomandăm doar să îndrăznești și să te bucuri și de procesul împachetării, nu doar de dăruirea cadoului.

    Curaj, imaginație și un pic de atenție sunt lucruri care vor face din cadourile tale împachetate unele deosebite. Multă bucurie la dăruire să-ți aducă cadourile și ție și celor cărora le dăruiești!