Sărbătorile de iarnă sunt preferatele noastre. Poate datorită cadourilor, a atmosferei de acasă care devine mai confortabilă și primitoare ca oricând sau pentru că iarna ne conectăm parcă mai mult ca oricând cu prieteni și rude. Entuziasmul nostru se traduce prin decorarea casei în ton cu evenimentele lunii și bucuria de a avea o atmosferă de sărbătoare acasă și la birou.

Fie că și ție îți plac sărbătorile sau pur și simplu vrei să-ți faci casa mai primitoare pentru musafiri ori pentru Moș Crăciun, am pregătit pentru tine 7 pași simpli să te bucuri și de proces și de rezultat.

    De sus în jos

  • Când spunem de sus în jos ne referim la...curățenie. O curățenie temeinică nu doar că va face locuința mai primitoare dar îți va aduce și un sentiment de prospețime și vitalitate. Începe curățenia de sus, de la șters corpuri de iluminat, anihilat eventuale pânze de păianjeni și coboară treptat și cu atenție până la nivelul podelelor.

  • Inspiră-te

  • Acum că ai pregătit locul, este timpul pentru puțină inspirație. Căută pe internet sau pe rețelele sociale poze cu designuri de Crăciun ori inspiră-te la pas prin oraș din vitrinele orașului. În principiu, ai putea alege un decor în stil tradițional românesc, în stil nordic, handmade sau în stil american.

    Pentru decorul tradițional: lemnul, lutul, ceramica smălțuită, lâna, inul și bumbacul sunt materiale definitorii, iar culorile alb, roșu, albastru și verde sunt principalele nuanțe pe care le poți folosi.

    Pentru un decor inspirat din țările nordice apelează la simplitate, eleganță și discreție. Decorațiunile specifice designului nordic pot fi păstrate tot anul: bucăți de lemn pe care s-au imprimat animale, steluțe sau fulgi, suporturi pentru lumânări sau coronițe din crenguțe uscate reprezintă elemente nelipsite.

    Pentru decor handmade de sărbători ai nevoie de chef de distracție și un pic de imaginație. Fulgi de nea din hârtie, felii de portocale, măr sau lămâie tăiate subțire și puse la uscat pentru a fi folosite în loc de globuri, boluri aromate cu ajutorul batoanelor de scorțișoară sau păstăi de vanilie și o mare varietate de alte decorațiuni pe care le faci chiar tu fac din acest decor unul de suflet.

    Decorul american de sărbători înseamnă opusul celui nordic. Stilul american este opulent și ”sare în ochi” prin combinația de culori aprinse roșu-verde dar și prin luminițele numeroase care decorează casa atât în interior cât și la exterior.

  • Hotărăște-te

  • Poate cel mai greu pas este să te decizi ce stil de decorare vei aborda. Îți spunem ce facem noi când nu ne putem hotărî - adoptăm câte un stil pentru fiecare cameră. Dacă în living se pretează mai bine un stil nordic mai simplist și care lasă loc pentru invitați, în dormitor stilul american tronează de la perdele la lenjeria de pat, iar luminițele ne bucură sufletul seară de seară.

  • Fă inventarul și abia apoi lista de cumpărături

  • Altfel spus, reciclează din decorațiunile din anii trecuți și nu cheltui averi pe un proces care ar trebui să te relaxeze și bucure nu înspăimânte cu câți bani ai cheltuit. Pe lista de cumpărături pune chiar ce nu ai și știi că ți-ar întregi decorul – o lumânare parfumată, batoane de scorțișoară și păstăi de vanilie proaspete, fructe de sezon sau chiar un odorizant de cameră automat cu miros specific Crăciunului

  • Nu te opri la primul magazin și nu te rezuma la cele fizice

  • Chiar dacă necesită un pic de timp, acordă importanță căutării produselor. Caută-le atât în magazine fizice, cât și în online și compară ofertele și prețurile. Poți salva astăzi bani care pot merge la fondul de cadouri ori chiar fondul de cadou de la tine pentru tine.

  • Nu omite baia și bucătăria

  • Doar pentru că nu petreci atât de mult timp în baie ca în restul camerelor nu înseamnă că trebuie să treci brusc de la magia sărbătorilor la o atmosferă ternă. Un prosop tematic, perdeaua de la duș, o săpunieră sau un pahar pentru periuțe decorată specific ori covorașul din baie cu specific de iarnă îți vor asigura continuitatea magiei decorului.

    Bucătăria este aproape regina neîncoronată a casei dacă ne gândim că acolo miroase cel mai tare a Crăciun când se coc cozonacii. Asigură-i și ei un pic din bucuria sărbătorilor cu o față de masă cu un imprimeu specific ori ornamente cum sunt coșulețe împletite, coronițele cu lumânări sau stickerele de geam ori perete.

  • Implică-ți prietenii sau familia

  • Nu ține doar pentru tine bucuria pregătirii casei în ton cu Crăciunul. Familia sau prietenii își pot fi aliați de nădejde în decorarea casei. Unde mai pui că la sfârșit vă puteți bucura de rezultat cu toții la un ceai sau un vin fiert, admirându-vă munca? Credem că sărbătorile de iarnă sunt despre împărtășit bucurie și speranță, calm și optimism. Dăruiește-le pe toate apropiaților tăi și bucură-te la rândul tău de ceea ce-ți dăruiesc și ei ție.

    Nu ține doar pentru tine bucuria pregătirii casei în ton cu Crăciunul. Familia sau prietenii își pot fi aliați de nădejde în decorarea casei. Unde mai pui că la sfârșit vă puteți bucura de rezultat cu toții la un ceai sau un vin fiert, admirându-vă munca? Credem că sărbătorile de iarnă sunt despre împărtășit bucurie și speranță, calm și optimism. Dăruiește-le pe toate apropiaților tăi și bucură-te la rândul tău de ceea ce-ți dăruiesc și ei ție.

    Noi decorăm casa pentru sărbători de la începutul lunii decembrie ca să ne bucurăm cât mai mult de spiritul de sărbătoare și căldura confortului. Credem că avem nevoie de motive de bucurie și încercăm să nu-l ratăm pe niciunul mai ales când efortul nu e mare.

    Ai putea încerca să-ți decorezi și tu locuința chiar dacă n-ai făcut-o niciodată sau n-ai mai făcut-o demult. Nu uita că acasă este locul care te așteaptă mereu și care ar trebui să te încarce întotdeauna cu optimism și o stare de bine. Sperăm că pașii simpli de mai sus îți vor fi de folos și te vei bucura de ei! Să vină Crăciunul! Noi îl așteptăm pregătiți. Tu?