Dacă v-ați decis pentru vânzarea apartamentului sau casei dumneavoastră și doriți să vindeți repede și la un preț bun, este foarte util să aveți în vedere mai multe aspecte legate atât de valoarea și imaginea proprietății, cât și de modalitățile de promovare pe care le urmați. Iată cateva sfaturi de care este bine să țineți cont pentru o vânzare reușită:

Cereți prețul corect

Stabiliți care este valoarea reală a apartamentului sau casei dumneavoastră. Pentru aceasta, puteti apela la serviciile unui evaluator imobiliar.

Stabilirea prețului corect este un element esențial pentru vânzarea unui apartament. Chiar dacă vă doriți să obțineți mai mulți bani din acest proces, potențialii cumparători urmăresc întotdeauna cea mai convenabilă tranzacție, cel mai bun preț. Dacă vă supraevaluați proprietatea, veți reuși să vindeți mai greu. Un apartament de vânzare care ramane mult timp în ofertă, nevandut, poate avea un impact negativ asupra potențialilor cumpărători.

Prima impresie contează!

Păstrați apartamentul curat. Adunați lucrurile de care nu aveți nevoie și păstrați-le frumos impachetate într-un singur loc. Lăsați pereții vopsiți în culori neutre, deoarece culorile țipătoare ar putea să alunge cumpărătorii. Bucătaria și baia sunt încaperi foarte importante, cărora cumpărătorii le acordă cea mai mare atenție. Asigurați-vă că sunt curate și bine iluminate.

Fiți mândri de apartamentul/casa dumneavoastră

Pentru a convinge un potențial cumpărător că apartamentul sau casa de vânzare pe care le oferiți merită investiția, trebuie să fiți mândri de locul în care ați locuit. Scoateți în evidență calitățile imobilului sau zonei în care se află, iar dacă există probleme, oferiți soluții cumpărătorilor. Nu vă cereți niciodată scuze, acest lucru poate influența negativ decizia de a cumpara.

Colaborați eficient cu agentul dumneavoastră imobiliar

Transmiteți agenției imobiliare la care apelați toate informațiile de care are nevoie, și așteptați să-și facă treaba. Nu este indicat să interveniți sau să acționați contra ei, deoarece puteți contribui la creșterea timpului de vânzare a apartamentului dvs.

Faceți reclamă proprietății dumneavoastră

Interesați-vă dacă agenția cu care veți colabora are un plan clar de a face reclamă proprietății dumneavoastră. Afișați oferta dvs. de vânzare în cât mai multe locuri, pentru a fi sigur că este vazută de cât mai mulți oameni.