0364 410193  /  0753 321312
Select language
RO

Oferte exclusive Impakt

Oferta exclusivă!
Spațiu de închiriat 9 camere în Cluj Napoca - cartierul Zorilor
detalii
Oferta exclusivă!
Teren de vânzare în Cluj Napoca - zona Borhanci
detalii

Ultimele oferte

Apartament de vânzare 3 camere în Cluj Napoca - cartierul Manastur detalii
Apartament de vânzare 2 camere în Cluj Napoca - Centru detalii

Ghidul cumpărătorului
Cumpărarea  unui apartament  presupune pentru majoritatea oamenilor, cea mai importantă achiziție facută de-a lungul vieții. Aflați pentru prima dată in fața unei astfel de provocări, viitorii cumpărători pot evita să facă greșeli dacă pornesc la drum pregătiți.


Atunci cand vreți să cumpărați un apartament, primul lucru care trebuie să îl aveți în vizor ar trebui să fie amplasamentul. Prețurile apartamentelor de vanzare aflate in zonele centrale din Cluj Napoca sunt mai mari față de cele din zonele semicentrale sau cele situate la marginea orașului. Avantajul locuințelor din zonele centrale și semicentrale este proximitatea față de mijloacele de transport în comun, școli, instituții. În cazul apartamentelor situate la marginea orașului, accesul la aceste utilități este mai dificil. 
 

Sfaturi de luat în considerare la cumpararea unui apartament:


1.  Studiati cu atenție zona în care se afla apartamentul pus in vanzare. Acest lucru presupune să petreceți ceva timp în zona respectivă în diferite intervale orare, pentru a vedea cum se desfasoara traficul, nivelul de zgomot si alte evenimente ce se pot derula pe parcursul unei zile.

2.  Înainte de a cumpăra un apartament, verificați piața pentru a vă asigura că primiți ceea ce plătiți. Discutați cu evaluatori sau cu agenți imobiliari pentru a verifica la ce prețuri s-au vândut recent apartamentele in zona respectivă. Nu este indicat să vă  bazați doar pe sfaturile dezvoltatorului sau ale proprietarului.

3.  Vizionați mai multe apartamente de vanzare care se potrivesc criteriilor dumneavoastră de căutare ca să vă faceți o idee despre ce ați putea cumpăra  cu banii pe care îi aveți.

4.  Verificați dacă proprietatea pe care ați găsit-o se află în apropierea facilităților care vă interesează (mijloace de transport, școli, piețe, parcuri, locul de muncă).

5.  Luați în considerare și factorii de zgomot cum ar fi cluburi, terase, trafic etc., pentru că nu ați dori să fie zgomot la orele târzii. Trebuie să vă puneți întrebarea dacă toate aceste lucruri vă vor afecta stilul de viață.

6.  Care sunt costurile de întreținere ale apartamentului pe care doriti sa-l cumparati? Multi oameni nu verifică acest aspect și se pot trezi cu facturi mari la utilități.

7.  Dacă aveți mașină, este foarte important sa va interesati despre locul de parcare, pentru a evita situațiile neplăcute. 

8.  Verificați orientarea imobilului in funcție de punctele cardinale.

9.  Solicitați informații legate de vecini, în special dacă locatarii sunt proprietari sau apartamentele vecine sunt închiriate, media de varstă, situația listei cu restanțieri la plata cheltuielilor de întreținere.

10. Aflati in ce an a fost construit imobilul și ce materiale de construcție au fost utilizate, aceștia sunt factori care influențează confortul termic al imobilului. 

 


- Vezi actele necesare încheierii contractului de vânzare-cumpărare !!! -


 

 

 

Website creat de Coral Design Cluj